Wisselvallig weer verwacht tijdens Lowlands

Bezoekers van het driedaagse muziekfestival Lowlands moeten dit weekeinde rekening houden met buien. Dat meldt Weeronline dinsdag. De kans op regen is volgens het weerbureau vrij groot en de temperatuur ligt rond de 20 graden.

Lowlands begint vrijdag, maar donderdag arriveren traditiegetrouw al veel bezoekers op de campings bij het festivalterrein in Biddinghuizen. Met name in de middag lopen zij het risico op een nat pak. Weeronline voorspelt dan buien in het hele land.

Tussendoor worden wel regelmatig zonnige perioden verwacht. Er staat donderdag bovendien minder wind dan aan het begin van de week. De temperatuur loopt op tot een maximum van 21 graden. Vrijdag wordt ongeveer hetzelfde weer voorspeld.

Pas na het weekeinde is er kans op droger weer met de komst van een hogedrukgebied. Dat zal voor meer warmte en zon zorgen, maar dan zijn de Lowlandsgangers al naar huis. Op de 22e editie van het festival verzorgen onder meer Queens of the Stone Age, Stromae, Snoop Dogg en The National een optreden.

Ook Fok.nl zal dit jaar vanaf het Lowlands terrein verslagleggen van het wel en wee van de muziek, bezoekers en het weer.