[EK] Bakker en Hodde door, Visser eruit op duizendsten

Zeker twee van de drie Nederlandse vrouwen op de 100 meter horden hebben zich op het EK in Zürich voor de halve finales geplaatst. Vooral de prestatie van Sharona Bakker was indrukwekkend.

De 24-jarige Bakker liep met 12,85 seconden de tweede tijd ooit door een Nederlandse gelopen. Alleen Marjan Olyslager was in 1989 met 12,77 een keer sneller. Alleen titelfavorieten Cindy Billaud en Tiffany Porter en de Duitse Nadine Hildebrand liepen sneller dan Bakker.

Rosina Hodde plaatste zich niet automatisch, maar met 12,99 hoorde ze wel bij de tijdsnelsten die ook door mochten naar de halve finales. Nadine Visser moet wachten op een beslissing van de jury. Ze liep 13,12 en was daarmee samen met de Poolse Karolina Koleczek en de Sloveense Marina Tomic de laatste tijdsnelste. Visser had van de drie veruit de meest ongunstige wind, maar de jury is nog in beraad over wie de halve finaleplaats toegewezen krijgt.

Update 14.44 uur

Nadine Visser lijkt uiteindelijk hooguit enkele duizendsten tekort gekomen te zijn voor een plek in de halve finales. Zowel Koleczek als Tomic mogen dinsdagavond deelnemen aan de halve eindstrijd, omdat hun resultaat tot op de duizendsten gelijk bleek te zijn.