SP-Rotterdam: Paginagrote advertentie is oplossing islamhaat

SP-leider van Rotterdam Leo de Kleijn ziet graag een paginagrote advertentie waarin Fatsoenlijk Bekend Nederland (FBN) stelling neemt tegen de hetze waar moslims in Nederland op dit moment onder lijden. Dat is te lezen in het Algemeen Dagblad.

De Kleijn stelt dat nu de intolerantie van ISIS, HAMAS, Hezbolla en Palestijnen zo oplaait tegen niet-moslims en joden in de wereld, de islam daar veel onder te lijden heeft. Rond het thema Gaza leest hij bijvoorbeeld bijzonder vaak op de Social Media dat mensen zich laatdunkend en ronduit beledigend uitlaten over de islam. De islam wordt dan als achterlijk of een geloof van haat bestempeld. Ook wordt er gezegd op de Social Media dat de enige oplossing voor de islamitische jodenhaat het hard aanpakken van de islam is.

De Kleijn vindt het niet normaal en fatsoenlijk dat onschuldige moslims in Nederland de schuld krijgen van kalifaat uitroepers in Nederland. Tevens is hij nog nooit een kalifaatsupporter tegengekomen. Dus valt het wel mee. Omdat deze onschuldige moslimbroeders niets kunnen doen aan de haatpraat van bijvoorbeeld IS-gekkies, wil hij deze goede moslims graag een hart onder de riem steken met een actie.

De SP'er zag hoe vorige week FBN een grote advertentie tegen de islamitische jodenhaat ondertekenden. Onder anderen SP-kopstuk Emile Roemer deed daar ook aan mee. Dit bracht hem op het idee een soortgelijke actie te starten voor moslims die lijden onder het gebash op hun ideologie. Leo wil daar zelf geen leidende rol in nemen maar laat het initiatief voor zoiets liever bij anderen.

Leo is wel een heel klein beetje bevooroordeeld over Israël, blijkt uit de huidige omslagfoto van zijn Facebook.


Één van de 12 omslagfoto's (Bron: Facebook Leo de Kleijn)