Ondergang Mel Gibson deed Mad Max-regisseur pijn

Regisseur George Miller heeft met lede ogen aangezien hoe Mel Gibson lange tijd worstelde met zijn carrière en privéleven. "Ik heb veel sympathie voor Mel. Het deed echt pijn aan mijn hart om hem zo te zien", zegt de 69-jarige filmmaker, die de elf jaar jongere acteur regisseerde in Mad Max, de film die in 1979 diens doorbraak betekende.

"Maar er is een nieuwe tijd aangebroken", vervolgt Miller. "Ik hoop dat Mel in meer films gaat spelen, want ik vind hem een geweldige acteur. Maar ook een enorm goede regisseur." Miller maakte later nog twee Mad Max-films met Gibson, maar in het volgend jaar te verschijnen vierde deel speelt hij niet. Het verhaal wordt opnieuw verteld met een jongere acteur in de hoofdrol, Tom Hardy.

Gibson kwam in 2006 onder vuur te liggen omdat hij tijdens zijn arrestatie voor rijden onder invloed denigrerende opmerkingen over joden maakte. In 2010 dook een audio-opname op waarin hij tegen zijn vriendin zegt dat ze zou worden verkracht door een groep negers. De acteur zou haar ook hebben geslagen. Zijn carrière leed onder de ophef. Tussen 2006 en 2011 maakte hij slechts één film.

Dat Gibson het acteervak nog niet is verleerd bleek uit hoofdrollen in recentere films als Machete Kills en The Expendables 3.