Utrecht stapt naar FIFA inzake transfer Vorm

FC Utrecht heeft de FIFA ingeschakeld om duidelijkheid te krijgen over de transfersom die het zou moeten krijgen voor Michel Vorm. Vorm werd deze zomer door Swansea City verkocht aan Tottenham Hotspur. Utrecht meent recht te hebben op een percentage van de transfersom, zoals werd afgesproken toen Vorm in 2011 van Utrecht naar Swansea ging.

Er is echter onduidelijkheid over de grootte van dat bedrag. Swansea liet namelijk ook Ben Davies naar de Spurs gaan, terwijl Gylfi Sigurdsson de omgekeerde weg bewandelt. "Wij willen weten waar het geld voor Michel is gebleven", vertelt algemeen directeur Wilco van Schaik van FC Utrecht tegen FOX Sports.

"Michel is een goede keeper, international, 30 jaar. Dan maak je mij niet wijs dat hij voor nul euro vertrokken is, zoals Swansea ons nu vertelt", aldus Van Schaik. "We zouden samen investeren en profiteren van een eventuele transfer van Michel. Dat hadden we afgesproken met Swansea, maar dat gebeurt nu niet."

"Als het op deze manier kan werken, is de markt los. Dan kan Suarez voor 10 miljoen en de koffiejuffrouw van Liverpool voor 80 miljoen naar Barcelona. Het lijkt me dat dat niet de bedoeling is." Van Schaik denkt dat Utrecht sterk in zijn schoenen staat. "De afspraak was waterdicht. Utrecht heeft recht op het geld. Het ligt nu bij de FIFA en we wachten de uitspraak af."