Stekelenburg verruilt Fulham voor AS Monaco

Maarten Stekelenburg vervolgt zijn loopbaan bij AS Monaco. De Monegasken huren de 31-jarige doelman eerst een jaar van Fulham en hebben tevens een optie tot koop bedongen. Dat meldt zijn belangenbehartiger Sport Promotion zaterdag.

Stekelenburg, die op het WK 2010 nog de doelman van het Nederlands elftal was, zal zijn carrière nieuw leven willen inblazen. Na zijn vertrek bij Ajax in 2011 pakte een avontuur bij AS Roma niet uit zoals gehoopt, waarna hij vorig jaar neerstreek bij Fulham. In Londen verloor de Haarlemmer onder Felix Magath echter ook zijn basisplaats. Vanaf de bank zag hij hoe Fulham degradeerde uit de Premier League.

"Ik ben super blij met deze overgang", liet de 54-voudig international na het tekenen van zijn contract weten. "De afgelopen twee seizoenen waren niet mijn beste. Daar moet ik ook eerlijk in zijn. Maar nu begin ik aan een nieuwe fase in mijn loopbaan. De Ligue 1 is een mooie competitie en AS Monaco doet ook mee aan de Champions League."

Monaco, dat in handen is van de steenrijke Rus Dmitri Rybolovlev, eindigde vorig seizoen als tweede in de Ligue 1, achter Paris Saint-Germain. Stekelenburg moet de concurrentie aangaan met de Kroaat Danijel Subasic. Verder speelt onder anderen spits Radamel Falcao nog voor de club.

"De topclubs die aan de Champions League meedoen hebben allemaal twee topkeepers onder contract", aldus Stekelenburg. "Ik ben 31 jaar, topfit en ik wil snel weer aan spelen toekomen. Ik sta in elk geval te trappelen om weer de Maarten Stekelenburg uit 2010 te laten zien, met nog meer ervaring."

Monaco begint de nieuwe competitie zondag tegen Lorient. Stekelenburg is er dan nog niet bij. Naar verwachting traint hij dinsdag voor het eerst mee.