Kim Kardashian: ik ben nog mooier na moederschap

Kim Kardashian is nog mooier geworden nadat ze dertien maanden geleden beviel van haar dochter North. Althans, dat vindt de realityster zelf. "Ik heb sinds ik moeder ben minder tijd om me op te maken", zegt ze tegen Us Weekly. "Dat is maar goed ook, want vroeger gebruikte ik zo veel dat ik er raar uitzag."

De 33-jarige Kardashian, die onlangs trouwde met Kanye West, doelt daarmee vooral op het bruinende goedje dat ze dagelijks opspuit. "Ik spuit mezelf gewoon helemaal onder", zegt ze zonder een zweempje ironie. "Mijn man en kind liggen dan allang in bed. Ik kan het bij mezelf doen, lekker makkelijk."

"Het is mijn geheime wapen", onthult Kardashian, die bekendstaat om haar smetteloze teinte. Zo kan ze ook tijdens haar vakanties meteen het strand op, zonder witte benen. "Ik heb er een hekel aan om bleek op vakantie te gaan en dan nog aan mijn kleurtje te werken."

Hoewel manlief geen geduld heeft voor dat soort vrouwengedoe, is dochter North niet van mamma's schoot te slaan als Kim weer de make-updoos tevoorschijn haalt. "Ze zit ademloos te kijken als ik me opmaak of mijn haar föhn. Ik geef haar een zacht kwastje en ze is uren zoet."

Kardashian heeft nu al plannen om haar dochter later een lesje in make-up te geven, net zoals zij en zus Kourtney die kregen van hun vader toen ze tieners waren. Hij zei toen al dat hij wilde dat als zijn dochters make-up gingen dragen, ze moesten weten hoe dat moest. Hij wilde niet dat we er gek uitzagen. Dat was het beste cadeau ooit en sindsdien ben ik geobsedeerd met make-up."