23 slachtoffers vliegramp geïdentificeerd

De afgelopen week zijn 21 slachtoffers van de vliegramp met vlucht MH17 geïdentificeerd. Dat meldt het ministerie van Veiligheid en Justitie vrijdag. Het totaal aantal geïdentificeerde slachtoffers komt daarmee op 23.

Onder de 21 nieuw geïdentificeerde slachtoffers bevinden zich zestien Nederlanders, van wie een met een dubbele nationaliteit. Die persoon heeft zowel een Brits als een Nederlands paspoort.

Verder komen twee slachtoffers uit Maleisië, een uit Duitsland, een uit Canada en een uit Groot-Brittannië. De nabestaanden zijn geïnformeerd.

In de Korporaal van Oudheusdenkazerne in Hilversum werkt een internationaal team van specialisten aan de identificatie van de slachtoffers. Het kan maanden duren voordat ieder slachtoffer is geïndentificeerd.

In Hilversum staan momenteel 227 kisten met stoffelijke resten. Ook ligt in de kazerne dna-materiaal van de slachtoffers opgeslagen. Bij de vliegramp in het oosten van Oekraïne zijn in totaal 298 mensen om het leven gekomen, onder wie 196 Nederlanders.