Conchita Wurst blij met Songfestival in Wenen

Conchita Wurst is blij dat het Eurovisie Songfestival volgend jaar in Wenen plaatsvindt. "Ik heb nu al zin om de stad te laten zien aan vrienden", tekenden diverse media op uit de mond van de Oostenrijkse 'vrouw met baard', die afgelopen jaar het liedjesfestival op haar naam schreef.

Wurst, die in Wenen woont, was naar eigen zeggen niet van tevoren ingelicht over de keuze van omroep ORF voor de Oostenrijkse hoofdstad. "Ik wist van niets", aldus Wurst, die eigenlijk Tom Neuwirth heet.

Alexander Wrabetz van de ORF belooft alvast een succesvolle zestigste editie van het liedjesfestijn. "Wenen is de stad van muziek en kunst en ligt in het hart van Europa", zei hij in een verklaring. De ORF gaf verschillende steden de kans om zich op te geven als gastheer van het Songfestival. Wenen, Graz en Innsbruck bleven over.

Wurst won in mei het Songfestival met het nummer Rise Like a Phoenix, gevolgd door Ilse DeLange en Waylon als The Common Linnets met Calm after the Storm. De halve finales van de volgende editie vinden plaats op 19 en 21 mei, de finale is 23 mei. Het evenement werd afgelopen jaar door zo'n 195 miljoen mensen uit veertig landen bekeken.