'Weird Al moet optreden in pauze Super Bowl'

Weird Al Yankovic moet zingen tijdens de pauze van de Super Bowl. Dat vindt althans fan Ed Ball, die woensdag een onlinepetitie is begonnen. Ruim 62.000 mensen ondertekenden een petitie die ervoor moet zorgen dat de zanger, die bekendstaat om zijn persiflages van bekende nummers, in februari optreedt bij de ontknoping van het American footballseizoen.

Ball vindt zijn idool erg geschikt om op te treden tijdens de pauze. "Weird Al vermaakt al jaren jonge en oude fans met zijn populaire en slimme parodieën en zijn unieke gevoel voor humor", schrijft de fan op de petitiesite. "Als hij optreedt, zorgt dat niet alleen voor miljoenen kijkers, maar ook dat de kwaliteit van de show blijft gewaarborgd."

De fan, die hoopt dat meer dan honderdduizend mensen zijn initiatief steunen, heeft zelfs al nagedacht over wat Weird Al, die vorige maand zijn veertiende studioplaat uitbracht, kan doen bij de Super Bowl. "De artiesten van wie hij nummers persifleert kunnen meedoen, of bekende acteurs en actrices kunnen als verrassing op het podium komen om het spannender te maken."

Of Yankovic in februari daadwerkelijk optreedt, is nog maar de vraag. Amerikaanse media hebben geprobeerd een reactie van de 54-jarige zanger en de National Football League te krijgen, maar dat is vooralsnog niet gelukt. Dit jaar trad Bruno Mars op in de pauze. Red Hot Chili Peppers speelde een nummer mee.