Kensington meet succes niet aan albumverkoop

Kensington verwacht geen enorme aantallen van zijn nieuwe plaat te verkopen. "Wij verdienen ons geld met heel veel spelen. Met albums verkopen zijn we helemaal niet bezig", vertelt frontman Eloi Youssef woensdag aan Metro.

"Wij rekenen nooit op grote verkoopaantallen", vult drummer Niles Vandenberg aan. "Er zijn veertienduizend kaartjes verkocht voor onze najaarstournee langs de clubs en daar komt volgend jaar ook no geen show in de HMH bij. Ik geloof echt niet dat al die mensen ook onze platen kopen."

Volgens Youssef is het doel van zijn band zo veel mogelijk mensen naar Kensington te laten luisteren. "Dat kan via platen, maar ook shows, via clips en via streams. Wij zijn van een nieuwe generatie bands, wij zijn niet anders meer gewend."

Kensington, dat vrijdag zijn derde album Rivals uitbrengt, kan inmiddels leven van zijn muziek. Dat was een paar jaar geleden, toen de tweede plaat Vultures verscheen, wel anders. "Daar hebben we zelf heel veel in moeten investeren, terwijl op dat moment nog totaal niet duidelijk was of we het eruit zouden halen", vertelt Youssef. "Als we toen twee weken naar Berlijn gingen om op te nemen, moesten we onze bijbaantjes afbellen. Net zo lang tot we geen bijbaantjes meer hadden."