[Sportblog] McEnroe aan de joints & ijsvoetbal

Elke week brengen we hier op FOK!sport het roddel- en randnieuws samen in één bericht. De grappige voorvallen, opmerkelijke nieuwtjes en de beste roddels kan je in deze berichten vinden. Elke woensdag vatten we het leukste randnieuws voor jullie samen.

Darter Van Gerwen trouwt zijn Daphne
Hij was zenuwachtiger dan voor welke dartwedstrijd dan ook, maar toch is het hem gelukt. Darter Michael van Gerwen gaf zijn jawoord aan zijn Daphne. "Het zweet stond diep in mijn bilnaad" , zo liet de nummer één van de wereld weten. De twee trouwden afgelopen in Vlijmen.

Plannen voor een gezin zijn er ook al volgens Mighty Mike, toch heeft hij nog niet de roos weten te raken. "We zijn momenteel hard aan het oefenen. Maar we willen ook snel kindjes gaan maken." Foto's van het bruidspaar en de ceremonie zijn te bekijken op de Facebook-pagina van Dartfreakz.nl.

Yaya Sanogo is unstoppable of toch niet?
Arsenal-speler Yaya Sanogo was in zijn nopjes toen hij voor zijn ploeg maar liefst vier keer scoorde in het oefenduel met Benfica (5-1). Hij danste er vrolijk op los.

Kort na rust maakte de Franse spits zijn vierde doelpunt en wilde dat ook vieren. Helaas voor hem ging het mis...

McEnroe rookte jointjes tijdens Wimbledon
Chrissie Hynde, zangeres van The Pretenders, deed onlangs in een interview met The Daily Mail een bijzondere onthulling. Ze vertelde de Britse krant dat John McEnroe regelmatig een jointje kwam roken als hij op Wimbledon speelde. Hynde en McEnroe zijn al sinds de jaren '70 bevriend. De tennisser speelde zelfs af en toe mee met de band van de zangeres.

"In de periode van Wimbledon belde hij mij steevast omdat hij wist dat ik marihuana in mijn bezit had. Hij kwam bij mij langs om samen wat tijd door te brengen", aldus de Amerikaanse. Ze probeerde zelfs McEnroe tot een carrièremove te bewegen. "Hij heeft zo'n geweldige persoonlijkheid en uitstraling en daar draait het uiteindelijk toch om in de rock 'n' roll. Het gaat niet over het feit of je goed of slecht bent."

WK Rugby voor speelster Samoa klaar na twaalf minuten
Het WK rugby voor vrouwen is aan de begonnen. Voor Sotera Pumulu van Samoa zit het mondiale kampioenschap er na twaalf minuten al weer op. In de eerste groepswedstrijd tegen Engeland maakt ze een gevaarlijke spear tackle. Voor deze overtreding kreeg ze de rode kaart en een schorsing van vijf weken, daardoor mist ze de rest van het toernooi. Samoa verloor overigens met 3-63.


De spear tackle van Pulumu (Bron: YouTube)

Raikkonen wordt vader
Jarenlang was hij de losbol onder de Formule 1-rijders maar nu lijkt Kimi Raikkonen dan toch de brave huisvader te worden. Vanaf hun vakantiejacht in de Middellandse Zee stuurde Kimi's vriendin Minttu Virtanen een foto via Instagram de wereld in met daarbij ‘babyonboard’ en ‘momanddadtobe’. Riku Kuvaja, de manager van Raikonen, liet weten dat hij hoopt dat de pers het stel een rustige en vreugdevolle zwangerschap gunt.

Snelste goal in de Mexicaanse competitie
Je zult maar net in de file hebben gestaan om de uitwedstrijd van je favoriete team bij te wonen. Vervolgens kom je het stadion binnen en zie je dat je team al 1-0 achter staat. Het overkwam Necaxa in de wedstrijd tegen Mineros de Zacatecas (tweede divisie in Mexico). De Paraguayaanse aanvaller Gustavo Ramirez dacht na het eerste fluitsignaal niet na en schoot meteen op doel. En met resultaat: 1-0. Necaxa had vervolgens nog meer pech in de wedstrijd, want door een eigen doelpunt van Cervantes werd er uiteindelijk met 2-0 verloren.


Het supersnelle doelpunt (Bron: YouTube)

Shirtproblemen bij N.E.C. en AIK
Bij N.E.C. Nijmegen dachten ze deze zomer met Warrior een mooie kledingsponsor gevonden te hebben. Maar kort geleden moest het kledingbedrijf bekennen dat ze de gewenste sportkleding niet op tijd kunnen leveren. De Nijmeegse club zocht razendsnel een nieuwe partner en vond die in Patrick. Het Belgische bedrijf is als de brandweer aan de slag gegaan om de N.E.C.-shirts zo snel mogelijk te leveren. De club moet alleen de eerste vier wedstrijden in een alternatief shirt spelen.

In Zweden waren er problemen van een andere aard. AIK-speler Celso Borges staat op het punt de club te verlaten voor Evian in Frankrijk. Het was eigenlijk ook niet meer de bedoeling dat de Costa Ricaan nog zou spelen voor de club uit Stockholm. Maar voor de wedstrijd tegen IFK Gothenburg werd hij alsnog opgetrommeld. En daar had de materiaalman geen rekening meer mee gehouden, dus was er geen shirt voor Borgers. Maar geen nood, hij vond op de tribune een fan met een replica aan met zijn naam op de rug. De fan leende het shirt graag uit en Borgers kon gewoon meespelen.

Iemand zin in een potje ijsvoetbal?
De Duitse ijshockeyclub EHC Wolfsburg Grizzly Adams heeft misschien wel een nieuwe sport uitgevonden. Tijdens een openbare training trakteerden de spelers de fans op een potje ijsvoetbal. De ene speler bleek wat balvaardiger dan de andere. Sommige spelers kwamen met de bal aan de schaats een heel eind maar anderen eindigden al snel op hun snufferd. Al met al ziet er allemaal erg vermakelijk uit. Hopelijk krijgt het een vervolg.


Een mooi potje ijsvoetbal (Bron: YouTube)

Phil Jones verdient een berg, maar leent overal geld
De Britse 'kwaliteitskant' The Sun heeft een prachtig verhaal voor ons. Manchester United-speler Phil Jones schijnt namelijk niet heel handig met geld te zijn. Ondanks zijn riante salaris van 55.000 euro per week moet hij altijd bij zijn teamgenoten geld lenen. "Phil is net de koningin. Nooit geld op zak", zegt een bron tegen The Sun. "Hij is erg vergeetachtig en kan zijn portemonnee vaak niet vinden." De verdediger heeft inmiddels de bijnaam Phil Loans gekregen. De voetballer zou onder andere constant geld lenen voor geld voor taxi's en bekers koffie.