Scheidsrechter Webb bergt fluit op

Scheidsrechter Howard Webb stopt na 25 jaar fluiten en wordt technisch directeur bij de Professional Game Match Officials Limited (PGMOL). De 43-jarige voormalig politieagent floot in 2010 de finales van het wereldkampioenschap en de Champions League. 

Webb zal in zijn nieuwe functie de eindverantwoordlijke worden voor de training, coaching en opleiding van de Engelse scheidsrechters in het betaalde voetbal. "Ik ben blij dat ik een nieuwe stap in mijn carrière kan maken na 25 jaar actief geweest te zijn op het veld", aldus Webb. "Ik heb het geluk gehad om het laatste decenium vele mooie wedstrijden in de Premier League mogen fluiten. Ben op negen toernooien van de UEFA en FIFA actief geweest en heb WK-finale en Champions League-finale mogen leiden."

"Scheidsrechteren heeft me veel gegeven en nu is het tijd om deze kennis over te dragen op de volgende generatie. Ik ben blij met deze nieuwe stap. Bij de PGMOL heerst een goede werkomgeving en iedereen werkt aan het gezamelijke doel om de optredens van scheidsrechters te verbeteren", besluit Webb.