Kanye West zweert dat hij de slimste is

Kanye West heeft onder ede gezworen dat hij de allerslimste is. "Ik ben de slimste ster waar jij ooit mee te maken hebt gehad. Ik ben geen Britney Spears", citeert entertainmentwebsite TMZ uit een verhoor. De 37-jarige rapper werd onder ede aan de tand gevoeld nadat hij een paparazzo rake klappen gaf.

"Het is mijn werk om vette shit te maken voor deze wereld. Jouw werk bestaat uit het vertegenwoordigen van het uitschot dat zo veel mogelijk geld wil verdienen aan wat nog net binnen de wet valt", legt West uit aan de advocaat van de paparazzo.

De rapper onderbrak de advocaat toen die teksten uit Wests nummer Flashing Lights, dat over de paparazzi gaat, citeerde. "Jij moet toestemming vragen", interrumpeerde West toen de advocaat het woord nigger in zijn mond nam. "Je mag niet zo maar het n-woord gebruiken in mijn bijzijn. Het kwetst me omdat jij een blanke bent die nigga zegt."

Volgens West is de strijd die sterren aangaan met de paparazzi te vergelijken met de burgerrechtenbeweging van zwarte Amerikanen. "Ik vind het vergelijkbaar met discriminatie, met ongelijkheid."

West heeft meermaals laten blijken niet gediend te zijn van de vele fotografen die hem en zijn gezin volgen. De rapper zegt een plan te hebben bedacht zodat de sterren zelf ook geld verdienen aan de vele foto's die van hen worden gemaakt. "Wij sterren moeten, als minderheid in Los Angeles, de handen ineenslaan. We moeten de krachten bundelen tegen dit soort gasten die met een foto grof geld willen verdienen."

Volgens TMZ is West behoorlijk sarcastisch tijdens het verhoor. Zo beantwoordt hij de vraag waar hij woont met: op aarde.