Robson komt met nieuwe details misbruik Jackson

Wade Robson, de man die beweert dat hij in de jaren negentig werd misbruikt door Michael Jackson, heeft nieuwe details bekendgemaakt over het vermeende vergrijp. Robson wil dat de nalatenschap van de King of Pop toegeeft dat hij onder meer anaal werd verkracht door Jackson. Hij eist naar verluidt 1,6 miljard dollar, schrijven diverse media.

Die 31-jarige Robson, die tussen de 7 en 14 jaar oud was in de periode dat hij naar eigen zeggen werd misbruikt, stelt in rechtbankdocumenten dat hij onder meer moest tongzoenen en douchen met Jackson, dat de zanger hem porno toonde en hem vertelde dat hij van hem hield. Robson kwam vorig jaar naar buiten met zijn verhaal, nadat hij in 2005 voor de rechter nog had ontkend dat hij was misbruikt door Jackson. De King of Pop stond toen terecht wegens kindermisbruik, maar werd vrijgesproken.

Ondertussen heeft zich ook nog een nieuwe man gemeld die zegt te zijn misbruikt door Jackson. De 36-jarige James Safechuck diende maandag een verzoek in voor een aanklacht tegen de nalatenschap van de King of Pop. Safechuck zegt te zijn misbruikt tijdens opnamen van een Pepsi-commercial in de jaren tachtig, toen hij 10 jaar oud was.

"Dit verzoek van meneer Safechuck om een aanklacht in te dienen zodat hij geld kan lospeuteren van de nalatenschap van Michael Jackson wordt hopelijk geweerd", zegt advocaat Howard Weitzman van Jacksons nabestaanden tegen entertainmentzender E!. Een hoorzitting in de zaak staat gepland voor 4 september.