'Saint-Étienne huurt Van Wolfswinkel van Norwich'

Ricky van Wolfswinkel speelt komend seizoen voor AS Saint-Étienne. De Franse club heeft met Norwich City een akkoord bereikt over een huurdeal van een seizoen, meldt Voetbal International dinsdag. Saint-Étienne, dat uitkomt in de Europa League, biedt Van Wolfswinkel kans op eerherstel na zijn mislukte Engelse avontuur.

Norwich nam de 25-jarige Van Wolfswinkel vorige zomer over van Sporting Lissabon voor ruim 10,5 miljoen euro, een clubrecord. De tweevoudig Oranje-international wist in Engeland echter weinig indruk te maken en scoorde in 27 duels slechts eenmaal. Ook kon hij niet voorkomen dat Norwich degradeerde uit de Premier League.

Van Wolfswinkel werd voor de laatste wedstrijd van vorig seizoen tegen Arsenal buiten de selectie gelaten. Tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen kreeg de oud-spits van FC Utrecht en Vitesse wel weer speeltijd, totdat hij vorige maand zijn knie blesseerde.

Van Wolfswinkel is toe aan zijn vierde Europese competitie. Hij speelde eerder in Nederland voor FC Utrecht en Vitesse en in Portugal voor Sporting.