Van Gaal pakt eerste prijs met United

Manchester United heeft in de Verenigde Staten de International Champions Cup gewonnen. De ploeg van manager Louis van Gaal won de finale van Liverpool (1-3). Van Gaal kent een succesvolle voorbereiding met United. De Engelse grootmacht won tijdens de oefentrip in de VS al van Los Angeles Galaxy, AS Roma, Internazionale en Real Madrid.

The Red Devils behaalden dankzij die overwinningen de finale van de vriendschappelijke International Champions Cup. Zonder Robin van Persie was United ook te sterk voor rivaal Liverpool. Van Gaal zag zijn team in Miami nog op achterstand komen. Phil Jones haalde Raheem Sterling naar de grond, waarna Steven Gerrard de strafschop binnen schoot. In de tweede helft nam spits Wayne Rooney United bij de hand.

Rooney werd na een klein uur spelen gevonden door Javier 'Chicharito' Hernandez en volleerde de gelijkmaker binnen. Twee minuten later bracht Juan Mata United aan de leiding. Een van richting veranderd schot was te machtig voor Liverpool-keeper Simon Mignolet. United liep vlak voor tijd nog uit.

Op aangeven van Shinji Kagawa schoot Jesse Lingard de 1-3 binnen. Van Gaal haalde met de oefenzege de eerste prijs binnen sinds zijn aanstelling op Old Trafford. Het nieuwe seizoen in de Premier League begint voor United met een wedstrijd tegen Swansea City (weekend van 16 en 17 augustus).