Vrouw Poolse topman Imtech had aandelen in pretpark

De vrouw van de topman van Imtech Polen had aandelen in het pretpark dat de technisch dienstverlener zou gaan bouwen in het Oost-Europese land. Dat schrijft Het Financieele Dagblad dinsdag. Moederbedrijf Imtech wist niets van het belang, laat de technisch dienstverlener tegenover de zakenkrant weten.

Via een Luxemburgs vennootschap had Sylwia Klee, de vrouw van Thorsten Klee, vijf procent van de aandelen in Adventure World Warschau, schrijft het FD. Het vennootschap kocht die aandelen in dezelfde maand waarin Imtech Polen de miljoenenopdracht verwierf voor de bouw van het park.

Waarom Sylwia Klee de de aandelen had, is niet duidelijk. Een bron zegt tegenover FD dat ze ervan overtuigd was dat het project 'goed voor Polen' was. Een andere bron meent dat haar man er bij haar op had aangedrongen de aandelen te kopen. Dat had externe financiers moeten overtuigen ook geld in het project te steken.

Imtech en de voormalige top van het bedrijf zeggen niets te weten van de aandelenconstructie. Het belang had volgens de regels gemeld moeten worden.

Het pretpark in Polen heeft Imtech sinds eind 2012 in grote problemen gebracht. De top van Imtech Polen en Duitsland bleek boekhoudfraude te hebben gepleegd bij het project, dat een belangrijke rol had moeten spelen bij de groeiambities van Imtech. In de nasleep werd de volledige top van het bedrijf vervangen. Maandag noteerde het aandeel op 45 cent, een daling van ruim een vijfde. In 2011 noteerde een aandeel Imtech nog boven de 25 euro.