Hofland sprint naar zege bij rentree

Moreno Hofland heeft maandag zijn eerste race bij zijn rentree gewonnen. De jonge renner van Belkin was in de eerste etappe van de Ronde van Utah de beste in de sprint. De Sloveen Jure Kocjan (Team Smartstop) werd tweede, Andrea Palini (Lampre-Merida) uit Italië was de nummer drie. Hofland is ook de eerste geletruidrager in de Amerikaanse koers.

In de 183 kilometer lange eerste rit met start en finish in Cedar City was er lang een kopgroep. Drie Amerikanen en twee Australiërs kregen op klimmetjes van de eerste en de vierde categorie echter geen grote voorsprong door het werk van de Belkin-ploeg. In vier plaatselijk omlopen controleerde de Nederlandse formatie na het terugpakken van de vluchters ook het peloton en Hofland werd in leidende positie afgezet op het laatste rechte stuk.

De 22-jarige Hofland kwam in mei in de laatste etappe van de Ronde van Californië zwaar ten val. Hij brak toen een aantal ribben en een lendenwervel. In Utah maakt hij zijn rentree. Eerder dit seizoen won hij al een etappe in de Ruta del Sol en een rit in Parijs-Nice. In Kuurne-Brussel-Kuurne werd hij tweede.