'Max Verstappen dicht bij stoeltje in Formule 1'

Max Verstappen maakt komend seizoen mogelijk zijn debuut in de Formule 1. De 16-jarige Nederlander is in beeld bij Toro Rosso, schrijft De Telegraaf maandag. Helmut Marko, de baas van het Red Bull Junior-programma, zou een stoeltje voor Verstappen willen reserveren. Toro Rosso is het satellietteam van Red Bull.

Voormalig Formule 1-coureur Jos Verstappen, de vader van Max, geeft toe dat een versneld debuut in de koningsklasse van de autosport een van de opties kan zijn. "Het is een goede situatie waar we in zitten, maar ook een lastige. Want wat is de juiste beslissing? En hoe vaak komt zo'n trein voorbij?", zegt Jos Verstappen in de krant.

Max Verstappen komt momenteel uit in het Europees kampioenschap Formule 3. Daarin won hij dit jaar al acht races. Mocht de Limburger debuteren in 2015, dan wordt hij de jongste coureur ooit in de Formule 1.

Nu is het bovenstaand natuurlijk enigzins voorbarig te noemen. Een stap naar de GP2 of World Series by Renault zou voor de jonge Verstappen een stuk logischer zijn.