Jack van Gelder stopt nooit met schnabbelen

Jack van Gelder is niet van plan nee te zeggen tegen bijklussen. "Schnabbelen heeft een negatieve klank, maar ik heb altijd een vrij beroep gehad", legt de sportverslaggever uit in De Telegraaf. "Als schnabbelen staat voor eerlijk werken en geld verdienen, dan ben ik daar blij mee. Ik zal het ook altijd blijven doen."

Van Gelder vertelt dat hij altijd bij heeft geklust. "Sinds 1995 ben ik in dienst bij de NOS en ik heb natuurlijk nooit kunnen leven van die 75 gulden die ik in eerste instantie voor de verslaggeving op zondagmiddag kreeg. Ik moest er dus dingen naast doen, maar heb altijd eerlijk mijn geld verdiend."

Aan stoppen met werken moet de 63-jarige Van Gelder dan ook nog helemaal niet denken. "Ik wil over twee jaar, wanneer ik met pensioen moet, niet stoppen. Ik wil gewoon doorgaan. Momenteel heb ik geen specifiek idee wat dat zal worden. Gelukkig is mijn gezondheid goed en heb ik de vrijheid om mijn eigen tijd in te delen. Een ding is zeker: ik moet wat om handen hebben. Ik moet er niet aan denken om elke dag op de golfbaan te staan."