Nieuwe rage: Fire Challenge

Na neknominatie, comazuipen en planking worden we opnieuw opgeschrikt door een nieuwe rage die is overgewaaid van de overkant van de grote plas: Fire Challenge!

Het concept hiervan is kinderlijk eenvoudig: steek jezelf in de fik en film dat. Plaats het vervolgens op YouTube.

Gevolg: de wereld vind jou te gek. Iedereen die zegt dat het domme aandachttrekkerij is en bovendien gevaarlijk heeft er helemaal niets van begrepen. Het woord van de dag, maar ook de dag daarop is 'stoer'. Het liefst met een hoofdletter. Stoer kan je worden door een licht ontvlambare vloeistof op het favoriete deel van je lichaam te besprenkelen. Die steek je vervolgens in de hens. Na een aantal seconden doof je het fikkie en ga je de hond uitlaten.

In Amerika lopen de ziekenhuizen al vol met stoere pubers die zich met deze bezigheid bezig houden. Zo liep bijvoorbeeld de 12-jarige Daisy uit Missouri tweedegraads brandwonden op toen iemand parfum over haar jonge buikje gegoten had en daarna de ontvlambaarheid daarvan even uitprobeerde. Eerder op de week ontdekte een 15-jarig jochie uit Kentucky de genoegens van een derdegraads brandwond. Hij was zo handig om zijn (ongetwijfeld indrukwekkende) borstkas iets te lang te laten fikken. Naar eigen zeggen wist hij niet dat dit gevaarlijk zou zijn.


Zó hoor je er dus helemaal bij.