Beurzen dieper in het rood

De Europese aandelenbeurzen zakten vrijdagochtend dieper in het rood na de stevige verliezen van een dag eerder. In Amsterdam werd de stemming gedrukt door staalconcern ArcelorMittal, dat somberder is geworden over de resultaatontwikkeling in de rest van het jaar. Ook werd gewacht op het Amerikaanse banenrapport, dat vanmiddag verschijnt.

De AEX-index in Amsterdam noteerde tussentijds 1,1 procent lager op 399,81 punten. De MidKap daalde 1,8 procent tot 599,11 punten. De graadmeters in Parijs en Londen verloren iets meer dan 1 procent. De DAX-index in Frankfurt stond 2 procent in de min.

Op macro-economisch vlak bleek dat de activiteit in de Franse industrie in juli is gezakt tot het laagste niveau van dit jaar. De graadmeter voor de industrie in de hele eurozone stabiliseerde volgens een nieuwe schatting van het Britse onderzoeksbureau Markit.

Alle 25 fondsen in de AEX gingen omlaag. ArcelorMittal stond onderaan met een verlies van 5,7 procent. Het staalconcern verlaagde bij de presentatie van de tweedekwartaalcijfers de verwachting voor het bedrijfsresultaat in 2014. De bijstelling komt onder meer door de lagere prijzen voor ijzererts.

De euro was 1,3384 dollar waard, tegen 1,3388 dollar bij het slot van de Europese beurshandel op donderdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 0,4 procent tot 97,77 dollar. Brentolie bleef stabiel op 106,05 dollar per vat.

Beurzen dieper in het rood
Beurzen dieper in het rood (Foto: ANP)