'Amsterdammer opgepakt om samenwerking met maffia'

Een 46-jarige man uit Amsterdam is donderdagochtend opgepakt in de hoofdstad. Hij wordt verdacht van samenwerking met de maffia, zo schrijft de Volkskrant vrijdag. Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie kan alleen bevestigen dat de man is opgepakt op verzoek van de Italiaanse autoriteiten en dat hij vrijdagochtend wordt voorgeleid.

Volgens de Volkskrant gaat het om de Italiaanse restauranthouder Marc B. De krant schrijft dat hij zich volgens de Italiaanse politie schuldig maakt aan het leveren van cocaïne aan de 'Ndrangheta. Zijn arrestatie maakt deel uit van een grote actie tegen de maffia waarbij vijftien anderen zijn opgepakt in Duitsland en Italië.

De uit Rome afkomstige B. zou in Amsterdam naast het restaurant Casa di David ook een lucratieve handel in verdovende middelen runnen, zo schrijft de krant. De Calabrese maffiaorganisatie 'Ndrangheta wordt beschouwd als de machtigste criminele organisatie van Europa. Mede door hun aandeel in de internationale drugshandel wordt hun jaaromzet geschat op 53 miljard euro.