Chelsea maat te groot voor Vitesse

Chelsea heeft woensdag een oefenwedstrijd tegen Vitesse met 3-1 gewonnen. In het Gelredome scoorden Mohamed Salah, Cesc Fabregas en oud-Vitessenaar Nemanja Matic voor de bezoekers uit Londen. In de slotfase verzachtte de net ingevallen Uros Djurdjevic de nederlaag voor de Arnhemmers.

Chelsea begon met onder meer nieuwe aanwinsten Diego Costa en Fabregas aan de wedstrijd. Beiden zouden een hoofdrol spelen in de wedstrijd waarin het klasseverschil duidelijk was. Costa ging al na drie minuten op avontuur en vond Salah die de score opende.

Daarna liet Vitesse zien gewoon mee te willen voetballen en Chelsea-doelman Petr Cech moest zelfs een paar keer aan het werk. Halverwege de eerste helft werd Costa echter neergelegd en kon Fabregas de vrije trap fraai binnenschieten. In de tweede helft ging Costa alleen op Piet Velthuizen, die Eloy Room in het Arnhemse doel was komen aflossen, af. De Spaans international was echter niet zelfzuchtig en gunde de goal aan Matic.

Djurdjevic viel in de 87e minuut in en scoorde twee minuten later al. De 20-jarige Serviër kopte op aangeven van Kelvin Leerdam raak.