Opnames Big Bang Theory vertraagd wegens ruzie contract

De opnames van het achtste seizoen van The Big Bang Theory zijn voor onbepaalde tijd uitgesteld. De acteurs willen een loonsverhoging, maar zender Warner Bros Television wil niet met extra geld over de brug komen. Dat schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter woensdag.

De Amerikaanse sitcom is met een gemiddeld bereik van ruim 23 miljoen kijkers al jaren een van de succesvolste programma's in de Verenigde Staten. De vijf hoofdrolspelers, Jim Parsons, Johnny Galecki, Kaley Cuoco, Kunal Nayyar en Simon Helberg, vinden het daarom tijd voor een hoger salaris. Parsons, Galecki en Cuoco zouden naar verluidt zelfs elk een miljoen dollar, zo'n 750.000 euro, per aflevering vragen. Daarmee zouden ze dan behoren tot de best betaalde acteurs op tv.

Het gekissebis over geld bij The Big Bang Theory is al tijden aan de gang. De ervaring leert dat, als de opnames voor een nieuw seizoen te veel worden vertraagd, de studio snel overstag gaat. Soortgelijke strubbelingen tussen cast en producenten van de sitcom Modern Family in 2012 veroorzaakte een vertraging van een week. Producent Twentieth Century Fox besloot de zes hoofdrolspelers een fikse loonsverhoging te geven.