AZ meldt zich bij ADO voor Van Duinen

Als het aan AZ ligt maakt Mike van Duinen vandaag nog de overstap naar Alkmaar. ADO Den Haag heeft inmiddels een aanbod in beraad.

AZ heeft de 22-jarige spits al langer op de korrel, maar verder dan voorzichtig informeren ging die belangstelling lange tijd niet. Daar is nu verandering in gekomen. AZ heeft zich officieel gemeld bij de Haagse werkgever van de talentvolle aanvaller.

Beide clubs zijn momenteel met elkaar in gesprek over een eventuele transfer. "Maar het is lastig om te zeggen of we er wel en snel uit gaan komen", zegt Earnest Stewart in gesprek met FOX Sports. "Dat we met elkaar praten, geeft in ieder geval aan dat ons bod niet meteen van tafel is geveegd."

Ook Pro Football International, het managementbureau van Van Duinen, kwam bij de televisiezender aan het woord. De belangenbehartigers wilden echter weinig kwijt over de zaak. "Geen commentaar. Het ligt onder de rechter, zoals dat dan heet. Zolang beide clubs er niet uit zijn, doen wij geen mededelingen."

Van Duinen voegde zich op relatief late leeftijd bij de jeugdopleiding van ADO. In mei 2011 maakte hij zijn debuut in de hoofdmacht. Afgelopen seizoen was hij goed voor acht doelpunten in 33 competitiewedstrijden.

Van Duinen in de belangstelling van AZ (PRO SHOTS/Joep Leenen)