400-meterloper Lawrence (25) overleden

De Amerikaanse atleet Torrin Lawrence heeft maandag het leven gelaten bij een auto-ongeluk. Dat heeft de universiteit van Georgia, waar hij in zijn collegejaren voor uitkwam, bekendgemaakt. Lawrence werd slechts 25 jaar oud.

De specialist op de 400 meter deed in zijn loopbaan één keer mee aan een internationaal toernooi. Tijdens de inaugurele World Relays op de Bahama's, het officieuze WK voor estafettes, liep Lawrence eerder dit jaar mee in de series, waarna wereldkampioen LaShawn Merritt hem verving in de finale.

Lawrence kende vooral in 2010 een aantal opvallende maanden. Tijdens het indoorseizoen liep hij voor zijn universiteitsteam tijdens wedstrijden in Fayetteville naar de drie beste wereldjaarprestaties. Hij versloeg daar onder meer twee keer een jonge Kirani James, de regerend olympisch kampioen.

Dit jaar kwam Lawrence nog in actie tijdens de Amerikaanse kampioenschappen, waar hij de halve finale haalde (foto). Zijn laatste wedstrijd was op 12 juli, toen hij met een zege tijdens de Guldensporenmeeting in het Belgische Kortrijk onder meer de Nederlander Liemarvin Bonefacia versloeg.