Feyenoord bindt Kongolo tot 2017

Terence Kongolo blijft ook de komende jaren actief in de Kuip. De 20-jarige verdediger heeft zijn contract met twee jaar verlengd tot medio 2017, meldt Feyenoord maandag. Kongolo brak vorig seizoen door in de hoofdmacht en maakte deel uit van de Nederlandse WK-selectie. Hij kwam in Brazilië slechts twee minuten in actie.

Kongolo doorliep de jeugdopleiding van Feyenoord en maakte in het voorjaar van 2012 zijn debuut. Hij heeft inmiddels 23 optredens achter zijn naam. "Ik heb er een heel goed gevoel over dat ik ook de komende jaren bij Feyenoord onder contract sta."

De linksbenige Kongolo zegt nog niet te zijn uitgeleerd bij Feyenoord. "Ik heb nog niet heel veel wedstrijden in het eerste elftal en in de Eredivisie achter mijn naam. Daarom denk ik dat het voor mijn ontwikkeling beter is als ik eerst nog een tijd bij Feyenoord speel."

Het ligt in de lijn der verwachting dat Kongolo dit seizoen vaste basisspeler wordt. Feyenoord verkocht al collega-verdedigers Daryl Janmaat en Bruno Martins Indi en lijkt ook afscheid te moeten nemen van Stefan de Vrij, die naar verluidt akkoord is met Lazio Roma.