Reisleiders verlaten Kos na bedreigingen

Nederlandse reisleiders van de organisatie Gogo Jongerenreizen zijn van het Griekse eiland Kos gevlucht na bedreigingen. Sommige lokale horecabazen zijn boos dat ze worden overgeslagen tijdens de kroegentocht die de reisorganisatie organiseert voor vakantiegangers. Dat heeft Joost Romeijn, directeur van moederbedrijf Sundio Group, maandag laten weten.

"De reisleiders kregen sms'jes met ernstige bedreigingen en een heeft zelfs een pak rammel gekregen", zegt Romeijn. De dreigementen hebben te maken met een conflict dat Gogo heeft met horecazaken die buiten de boot vallen bij de kroegentocht.

De lokale politie onderzoekt nu van wie de bedreigingen afkomstig zijn, vertelt Romeijn. Zodra de politie de situatie weer veilig acht, vliegen de reisleiders terug naar het eiland. De Nederlandse ambassade is op de hoogte gesteld van de zaak.

Een andere reisorganisatie op het eiland, Gofun van Corendon, laat weten buiten het conflict te staan en geen aanleiding te hebben om medewerkers terug te halen.

Volgens Romeijn merken de jongeren die met Gogo op vakantie zijn weinig van het conflict. Alleen het avondprogramma met de kroegentocht is afgelast. De vakantiegangers worden opgevangen door reisleiders van andere reisorganisaties die op Kos aanwezig zijn. Het programma overdag gaat wel door.