Reina denkt niet aan vertrek bij Liverpool

Pepe Reina staat naar eigen zeggen komend seizoen gewoon onder de lat bij Liverpool, ondanks zijn wens om terug te keren naar Spanje. De Spaanse keeper werd vorig seizoen door Liverpool uitgeleend aan Napoli. Zijn plaats tussen de palen bij Liverpool werd ingenomen door Simon Mignolet, met wie Reina deze voorbereiding de strijd aan moet gaan om een basisplaats op Anfield.

Het contract van Reina loopt door tot 2016 en hij ziet dan ook geen reden om te vertrekken. "Ik heb een contract te respecteren bij Liverpool", zegt Reina in gesprek met Cadena Ser. Ondanks zijn uitgesproken wens om terug te keren naar zijn geboorteland om daar zijn loopbaan af te sluiten, verwacht hij komend seizoen in de Premier League te spelen. "Ik train goed en ga goed om met mijn ploeggenoten. Ik blijf hier."

Het is uiteindelijk aan manager Brendan Rodgers om te bepalen wie eerste keeper wordt. "Ik heb nog niet met hem gesproken. Ik ben hier pas vier dagen en ik ben alleen maar bezig met trainen en fit worden."

De 31-jarige Reina begon zijn loopbaan bij Barcelona en ging via Villarreal naar Liverpool. Wanneer de kans zich voordoet, wil Reina terugkeren naar de Primera División. "Na al die jaren is het normaal dat je wil terugkeren naar waar je vandaan komt", aldus Reina. "Toen Rafa Benítez me naar Liverpool haalde in 2005 accepteerde ik dat en zei ik toen al dat ik later terug wilde keren in Spanje."