Van Gaal: "Afwachten hoe Strootman herstelt"

Louis van Gaal heeft zich tijdens de oefentournee van Manchester United uitgesproken over de vermeende interesse in Kevin Strootman. United oefent zaterdag in de Verenigde Staten tegen AS Roma, en dus kwam de geruchtenstroom weer op gang.

Op de vraag of hij Strootman en Mehdi Benatia gaat kopen, antwoordde Van Gaal volgens The Guardian: "Nee. Ik zeg nooit iets over individuele spelers. Ik wil alleen over het team als geheel praten."

"Ik kan Strootman wel beoordelen, maar hij is zes maanden geblesseerd. We moeten afwachten hoe hij van zijn blessure herstelt", aldus de oud-bondscoach. "Het is niet makkelijk om te voorspellen hoe sterk hij terugkomt, dus dat moeten we afwachten."

Mourinho
Van Gaal wilde verder niet ingaan op uitlatingen van José Mourinho. De Chelsea-coach vindt het onbegrijpelijk dat United een vorstelijk salaris geeft aan Luke Shaw (19), die voor bijna veertig miljoen euro van Southampton werd gekocht. "Daar hoef ik geen antwoord op te geven."

"Ik denk niet dat ik dit soort zaken in de media hoef te bespreken. Het is beter om met José daarover te praten." Van Gaal en Mourinho werkten in het verleden samen bij FC Barcelona. Op 26 oktober staan ze als managers tegenover elkaar in de Premier League, want dan krijgt United bezoek van The Blues.