Taylor en Anderson naar halve finale World Matchplay

Phil Taylor heeft zonder al te veel moeite de halve finale weten te halen van het World Matchplay in Blackpool. De darter versloeg in de kwartfinale Wes Newton met 16-6. Ook Gary Anderson staat bij de laatste vier. Hij versloeg Adrian Lewis met 16-8. 

Newton begon goed tegen Taylor en hij kwam zelfs 2-4 voor. Met een 73 en 160-finish trok Taylor de stand weer gelijk. De titelverdediger liep daarna uit naar 9-4. Newton wist in het slot van de partij nog een applaus te krijgen voor een 149-finish, maar hij had geen schijn van kans tegen Taylor. 

Anderson nam direct de leiding in de andere halve finale. Na een 3-0 voorsprong voor Anderson kwam Lewis nog wel terug tot 3-2, maar zeven legs later stond het 9-3. Lewis gooide 104 uit voor 9-4, waarna Anderson 110 uitgooide voor 10-4. Het verschil van zes legs verschil bleef tot 14-8 staan waarna Anderson de partij uitgooide. 

Taylor en Anderson treffen elkaar zaterdag voor de halve finale. De andere halve finale gaat tussen Simon Whitlock en Michael van Gerwen. Zondag is de finale.