Lauda: "Mercedes hoeft Vettel niet"

De wens van Duitsland om viervoudig Formule 1-wereldkampioen Sebastian Vettel voor Mercedes uit te komen is hardhandig de nek omgedraaid. Teamdirecteur Niki Lauda heeft aan Bild laten weten de Red Bull-coureur niet nodig te hebben.

Mercedes heeft momenteel Nico Rosberg en Lewis Hamilton onder contract staan, de nummers een en twee in het wereldkampioenschap. Lauda: "Het contract van Rosberg is onlangs met meerdere jaren verlengd. Met Hamilton praten we over een verlenging. We willen doorgaan met Lewis en hij met ons. Klaar."

Vettel behaalde vier titels op rij in de Formule 1 en hij staat nog tot eind volgend jaar onder contract bij Red Bull Racing. Het is onduidelijk wat de Duitser daarna zal gaan doen, maar hij liet onlangs weten best eens voor Mercedes te willen rijden. Geruchten hierover werden onlangs versterkt toen Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff liet weten dat het team verder kijkt dan de huidige coureurs. Lauda is nu op een hele andere manier duidelijk. "Wij hebben er niet over gesproken en ook niet over nagedacht. Wij hebben geen behoefte aan de komst van Vettel."