Susan Sarandon denkt dat wiet de wereld beter maakt

Susan Sarandon gelooft dat de wereld een stuk beter wordt als wiet overal legaal zou zijn. "Ik denk dat de wereld dan een stuk aardiger is", zegt de actrice, die al eerder pleitte voor de legalisering van marihuana, tegen de Amerikaanse website The Daily Beast.

De 67-jarige Sarandon denkt dat wiet op den duur overal legaal is. "En dat zorgt voor een omslagpunt, zeker als meer mensen zouden blowen in plaats van drinken", zegt de actrice. "Mensen die wiet roken zijn niet gemeen, slaan hun vrouwen niet en rijden niet als malloten. Ze krijgen alleen honger, verlaten hun huis niet en lachen veel."

Niet alleen wiet kan de actrice bekoren, ook van psychedelische middelen is ze niet vies. "Ik heb het plantenbrouwsel Ayahuasca, paddo's en dat soort dingen gebruikt", somt Sarandon op. "Maar die drugs doe ik liever als ik in de natuur ben. Ik trip niet graag in de stad." Wel is de actrice een verantwoordelijke gebruiker. "Je moet geen drugs gebruiken als je moet verhullen dat je stoned bent. Daarom gebruikte ik nooit drugs als ik voor mijn kinderen moest zorgen."

Sarandon, die in 2009 haar relatie met Tim Robbins zag stranden, heeft misschien veel verschillende drugs geprobeerd, maar haar seksuele avontuurtjes zijn een stuk braver. "Ik ben heel jong getrouwd, dus daardoor heb ik in mijn twintiger jaren niet echt kunnen scharrelen." Toch heeft de actrice in de jaren tachtig wel David Bowie tussen de lakens gehad. "Hij is fantastisch."