Groot stuk ramptoestel MH17 ontdekt

Een tot nu toe nog onontdekt, groot stuk van het vliegtuig van Malaysia Airlines dat is neergestort in het oosten van Oekraïne, is donderdag aangetroffen in dichte bebossing. Dat heeft OVSE-woordvoerder Michael Bociurkiw vrijdagmiddag op een persconferentie gezegd.

Het wrakstuk is vrijdag onderzocht. Bociurkiw noemde het deel van het vliegtuig 'verbazingwekkend' groot. Ook zei hij dat het wrakstuk recht naar beneden lijkt te zijn gekomen. Van de zestien ruiten waren maar een of twee gebroken. Dat kan volgens de zegsman iets zeggen over de toedracht van de crash.

Bij het stuk zijn geen lichamen aangetroffen. Het wrakstuk was volgens Bociurkiw moeilijk te bereiken. De OVSE heeft vrijdag twee nieuwe sites met wrakstukken bezocht. De woordvoerder noemde de medewerking van de pro-Russische separatisten 'positief'.

Nederlandse forensische experts hebben volgens de zegsman vrijdag menselijke resten onderzocht en gedocumenteerd. Ook zijn meer persoonlijke eigendommen en identiteitsbewijzen gevonden. De OVSE weet niet wie de lichaamsdelen en de spullen komt ophalen.