Drie Nederlandse scheidsrechters actief in Europa

Pol van Boekel, Danny Makkelie en Serdar Gözübüyük zijn door de UEFA aangewezen om volgende week Europese wedstrijden in goede banen te leiden. Van Boekel en Makkelie fluiten in de derde voorronde van de Champions League, Gözübüyük kreeg een duel in de derde voorronde van de Europa League toegewezen.

Van Boekel is scheidsrechter bij het duel tussen Legia Warschau en Celtic. Hij wordt geassisteerd door Charl Schaap en Rob van de Ven. Vierde official in Polen is Edwin van de Graaf. Het is voor Van Boekel zijn vierde wedstrijd in de Champions League.

Makkelie reist naar Denemarken voor het duel tussen Aalborg BK en Dinamo Zagreb. Hierbij zijn Dave Goossens en Bas van Dongen de assistent-scheidsrechters. Martin van den Kerkhof fungeert als vierde official.

Gözübüyük is aangesteld voor het duel in de derde voorronde van de Europa League tussen het Zweedse IF Brommapojkarna en Torino uit Italië. Zijn assistenten zijn Hessel Steegstra en Mario Diks. Allard Lindhout treedt aan als vierde official.