[Tour] Slagter: "Team heeft laatste kans gepakt"

Tom-Jelte Slagter kijkt met een goed gevoel terug op de negentiende etappe van de Tour de France. De renner van Garmin-Sharp reed lang vooruit, maar werd dertien kilometer voor de finish ingehaald door zijn teamgenoot Ramunas Navardauskas. De Litouwer won vervolgens de rit. "Dit was onze laatste kans op een ritzege en die hebben we gepakt", zei Slagter tegenover de NOS.

Slagter zat na afloop helemaal stuk. "Onderweg geloofde ik niet in de kansen van de kopgroep. We hadden het plan om mee te zitten en de regen was in ons voordeel. Daarom heb ik volle bak doorgefietst, maar we kregen nooit meer dan drie minuten. Op het klimmetje zag ik Navardauskas komen en hoopte ik op de zege."

Ploeggenoot en Nederlands kampioen Sebastian Langeveld deed onderweg verwoede pogingen om de concurrentie te slim af te zijn. "Ik heb geprobeerd de weg te blokkeren. Ik wilde alles doen om onze kansen zo groot mogelijk te maken. Het is de verdienste van de hele ploeg en geeft een geweldige ontlading."

Ritwinnaar Navardauskas roemde ook het werk van zijn ploeggenoten. "Het plan was om iemand mee te sturen in een ontsnapping en dan op het klimmetje te demarreren. Eigenlijk had dat Slagter moeten zijn, maar die zat al in de kopgroep. Het was ongelofelijk hoe lang Slagter het vol hield. Vanaf de klim was ik de aangewezen persoon om het af te maken."