Justin Bieber krijgt prijs voor liefdadigheid

Justin Bieber krijgt maandag een onderscheiding voor zijn liefdadigheidswerk. Tijdens de Young Hollywood Awards krijgt hij de Champ of Charity Award voor zijn inzet voor de Make-A-Wish Foundation, een organisatie die wensen van zieke kinderen laat uitkomen. Dat schrijft het Amerikaanse blad HollywoodLife.

De 20-jarige zanger vestigde in augustus een record door tweehonderd kinderen blij te maken met het vervullen van hun wens. Hij bezoekt tijdens zijn tournees al jaren zieke kinderen.

Bieber krijgt de de prijs uit handen van de Australische popartiest Cody Simpson, de winnaar van vorig jaar. "Het is een eer en voorrecht om mijn vriend Justin Bieber deze prijs voor zijn uitmuntende werk voor de Mae-A-Wish Foundation te mogen overhandigen", zegt hij.

De Hollywood Awards bekronen elk jaar de beste artiesten, verkozen door tieners en jongvolwassenen. Tot de genomineerden behoren Laim Hemsworth, Jennifer Lawrence, Nick Jonas en Kate Upton. De prijzen worden dit jaar voor de zestiende keer uitgereikt. De presentatie is in handen van Kelly Osbourne.