Amerikaans bedrijf in gesprek met Giant-Shimano

Het Amerikaanse bedrijf 3M is in vergaande onderhandelingen met Giant-Shimano om vanaf volgend jaar hoofdsponsor van de wielerploeg te worden. Dat bevestigt marketingdirecteur Ronald Faas van het technologiebedrijf vrijdag in De Telegraaf. "Naast Giant-Shimano zijn we ook met andere ploegen in gesprek. Er is nog geen beslissing gevallen", laat hij weten.

3M, dat een jaaromzet van 33 miljard dollar heeft, benadrukt dat het niet als tweede of derde sponsor wil fungeren. "We hebben geen problemen met een of twee cosponsors, maar het is wel duidelijk dat de ploeg Team 3M moet heten. Verder past een internationale uitstraling het best bij ons", stelt Faas. Met de Duitse sprinters Marcel Kittel en John Degenkolb en talenten als Tom Dumoulin en Warren Barguil voldoet de Nederlandse World Tour-formatie aan die eis.

Teammanager Iwan Spekenbrink wil nog niet ingaan op een mogelijke deal, maar geeft toe dat er meerdere opties zijn. Fietsleverancier Giant volgde dit seizoen Argos op als belangrijkste geldschieter van de ploeg, nadat een Amerikaanse liefdadigheidsinstelling vlak voor de deadline was afgehaakt.