Zaterdag topdrukte op vakantieroutes

Het wordt zaterdag erg druk op de wegen richting populaire vakantiebestemmingen. De wegen in Duitsland, Frankrijk, Zwitserland en Oostenrijk richting het zuiden van Europa zijn zaterdag overvol. Daar waarschuwt de ANWB voor.

Naast Nederlanders gaan ook veel Duitsers en Fransen op vakantie. De topdrukte wordt verwacht tussen 09.00 uur en 16.00 uur. "Door wat later in de middag te vertrekken vanuit Nederland, rijd je achter de files aan", adviseert een woordvoerder.

In Frankrijk staan de meeste files op de bekende wegen naar het zuiden. De ANWB verwacht drukte op de A6 tussen Parijs en Lyon, de A7 tussen Lyon en Orange en bij de tolstations op de A9.

Automobilisten die naar Duitsland rijden, moeten rekening houden met files op onder meer de A3, de A5 en bij München op de A8 en de A93. Het grootste knelpunt op de wegen in de Alpen is voor de Sint-Gotthardtunnel in Zwitserland. Daar kan de wachttijd oplopen tot ruim twee uur.

Ook in Nederland wordt het druk door twee evenementen. Op de wegen rondom het circuit van Assen en festival de Zwarte Cross in Lichtenvoorde worden files verwacht.