Schöne: "Ik hoef zeker niet weg"

Lasse Schöne zal niet teleurgesteld zijn als geen enkele club zich bij Ajax meldt voor hem. De middenvelder werd na vorig seizoen onder meer gelinkt aan AC Milan. Schöne (28) heeft bij Ajax nog een contract tot medio 2015. De middenvelder kan volgend jaar zomer transfervrij vertrekken.

Als Ajax nog iets aan Schöne wil verdienen moeten ze hem voor 1 september of in januari verkopen. De Deen houdt zich niet bezig met transfergeruchten. "Zolang een club zich niet concreet bij mijn zaakwaarnemer meldt, kan ik er niet zoveel mee", zegt Schöne tegen Voetbal International. "Ik hoef zeker niet weg. Bij Ajax blijven is voor mij ook een grote uitdaging. Komend seizoen gaan we op jacht naar de vijfde titel op rij, de Champions League wacht."

"Er zijn genoeg dingen om naar uit te kijken. Afgelopen seizoen waren mijn statistieken niet slecht, maar die kwamen vooral in de tweede seizoenshelft tot stand. Komend seizoen wil ik er vanaf het begin staan en weer wekelijks belangrijk zijn", aldus de 16-voudig international.

Schöne maakte twee jaar geleden de overstap van N.E.C. Nijmegen. Ajax nam de oud-speler van sc Heerenveen en De Graafschap transfervrij over van de Nijmegenaren. Schöne werd de afgelopen twee seizoenen landskampioen met de Amsterdammers. Vorig seizoen scoorde de Deen negen keer en gaf hij negen assists in 29 competitieduels.