Dunga: "Geweldig om terug te zijn"

Dunga is dinsdag gepresenteerd als de nieuwe bondscoach van Brazilië. De voormalig aanvoerder van de Goddelijke Kanaries volgt Luiz Felipe Scolari op als keuzeheer. Dunga (50) was tussen 2006 en 2010 ook al bondscoach van Brazilië.

Op het WK in Zuid-Afrika werd hij in de kwartfinales uitgeschakeld door Nederland. Na die wedstrijd kreeg Dunga zijn congé. De Braziliaanse voetbalbond besloot na het WK in eigen land opnieuw voor de 91-voudig international te kiezen.

"Het is geweldig om weer terug zijn. We moeten het afgelopen WK niet zien als het einde van de wereld", zei Dunga op een persconferentie. "We hebben ook gezien hoe belangrijk talent is, maar ook planning en voorbereiding. We moeteh de ploeg voorbereiden op het WK en de Olympische Spelen in 2018."

Eenheid
"We hebben ook nog de Copa América. We willen het land weer trots met mooie resultaten. We moeten hard werken, maar ik heb al een plan. We kunnen niet blijven denken dat we de beste zijn. Dat waren we. We moeten nederig zijn en beseffen dat andere landen ook hard hebben gewerkt om te presteren."

"We gaan de mensen niet voorhouden dat het van de ene op de andere dag weer helemaal goed komt. Het voetbal verandert. Het belangrijkste is dat je niet stil blijft staan. Je kunt niet altijd rekenen op één of twee spelers. Het gaat om het team. Dat zag je bij Duitsland. Ze hebben een geweldige generatie spelers, maar het belangrijkste is dat ze de puzzelstukken goed legden", aldus Dunga.