Boze FA wil WK-organisatie niet onder Blatter

De Engelse voetbalbond FA gaat zolang Sepp Blatter voorzitter is van de FIFA niet proberen mondiale toernooien, waaronder het WK, naar Engeland te halen. De bond is boos over de corruptie binnen de FIFA en Blatters streven naar een vijfde termijn.

"We vinden dat mensen voor beperkte tijd FIFA-voorzitter zouden moeten zijn", tekende Skysports dinsdag op uit de mond van FA-voorzitter Greg Dyke, die sprak voor een overheidscomité. "Hopelijk zou een nieuwe voorzitter de hele structuur tegen het licht houden." De 78-jarige Blatter, sinds 1998 de baas van de FIFA, hoopt volgend jaar herkozen te worden.

Dyke sluit uit dat de FA uit de FIFA stapt. "Binnen een week is iedereen je dan vergeten", zei hij. "Ik denk niet dat dat soort symboolpolitiek zou helpen. Ik denk dat de FIFA van binnenuit en via de UEFA hervormen een betere manier is."

Dyke uitte daarnaast zijn zorgen over het conflict en de vliegramp in Oekraïne. Hij wil echter niet vooruitlopen op de zaken en Rusland de organisatie van het WK van 2018 afpakken of het toernooi nu al boycotten. "Ik denk niet dat je een beslissing kan maken op basis van gebeurtenissen in één week. De politieke stabiliteit speelt echter wel een hele belangrijke rol bij die beslissing."