Aké: "Betere speler door Torres en Costa"

Nathan Aké hoopt komend seizoen een grotere rol te gaan spelen bij Chelsea. De verdediger kwam sinds de zomer van 2012 tot zeven optredens voor The Blues. Aké (19) maakte twee jaar geleden de overstap vanuit de jeugdopleiding van Feyenoord. De Hagenaar merkt dat hij ook door trainingen bij Chelsea sterker wordt.

Aké moet regelmatig opboksen tegen Fernando Torres en sinds kort Diego Costa. "Dat zijn lastige duels", zegt de jeugdinternational op de clubsite van Chelsea.

"Door duels aan te gaan met zulke spelers word ik alleen maar een betere speler. Ze zijn fysiek erg sterk en in alle opzichten topspitsen", aldus Aké, die grote concurrentie heeft voor de posities in het centrum van de defensie. Gary Cahill, John Terry, Branislav Ivanovic en Kurt Zouma kunnen als centrale verdediger uit de voeten.

Linksback
Aké speelde tegen AFC Wimbledon (3-2) en Wycombe Wanderers (5-0) als linksback. "De manager geeft in oefenwedstrijden de kans aan jongere spelers. Dit is mijn kans indruk op hem te maken. Als me dat lukt hoop ik op een vaste plek in de selectie komend seizoen. Daar werk ik elke dag keihard voor", verklaart de jongeling.

Bij Chelsea is Aké teamgenoot van Marco van Ginkel. De middenvelder is hersteld van een zware knieblessure. Aké en Van Ginkel hebben een goede band opgebouwd. "Hij heeft alles opzij gezet om weer fit te worden. Dat hij nu weer volop meedoet is mooi om te zien, want dat verdient Marco echt", besluit de voormalig Feyenoorder.