Dost wil wel naar Feyenoord

Bas Dost ziet in tegenstelling tot wat eerder gemeld is een overgang naar Feyenoord wel zitten. De Nederlandse vertaling van zijn interview in Kicker klopt volgens zijn manager Henk Nienhuis dan ook niet. De opmerking over het niveauverschil tussen de Bundesliga en de Eredivisie is verkeerd uitgelegd.

Nienhuis: "De gesprekken met Feyenoord zijn juist heel positief geweest. We hebben een paar weken geleden in Zeist met Martin van Geel en Fred Rutten om de tafel gezeten. De laatste heeft toen heel duidelijk verteld wat zijn plannen zijn. Bas zou daarin uitstekend passen."

Dat Dost bij een terugkeer in Nederland minder gaat verdienen is volgens Nienhuis geen probleem. "Bas heeft juist aangegeven dat hij salaris wil inleveren. Hij vindt Feyenoord een fantastische club. Het is alleen afwachten wat VfL Wolfsburg wil. Zo hebben we het ook met elkaar afgesproken. Wolfsburg is al een paar maanden op zoek naar een nieuwe spits, maar het is de club nog steeds niet gelukt om iemand voor die positie te halen."

Feyenoord zal voorlopig geduld betrachten voor de spits die eerder voor Heracles Almelo en sc Heerenveen uitkwam. Dost is nog herstellende van een enkeloperatie, waardoor hij de komende weken nog niet inzetbaar is. Ondertussen heeft Feyenoord al wel een belangrijke wedstrijd, want volgende week woensdag staat het voorrondeduel in de Champions League tegen Besiktas op het programma.