René van der Gijp blijft gewoon bij VI

René van der Gijp schuift na de zomer gewoon aan bij Johan Derksen en Wilfred Genee voor VI. Dat is besloten na een gesprek tussen Van der Gijp, Derksen en de zenderdirecteur van RTL 7, Marco Louwerens. "Het was een constructief gesprek en de heren zijn met een handdruk weggegaan", zegt Louwerens tegen RTL Boulevard. "We gaan de komende tijd door in dezelfde samenstelling bij VI."

Van der Gijp en Derksen gingen met elkaar om tafel na een hoop gekibbel. Zo zei Van der Gijp zich te storen aan de houding van Derksen, waarna Derksen in een column uithaalde naar zijn collega. Van der Gijp zegt nu dat hij zijn contract, dat nog twee jaar loopt, gewoon uitdient. "Ik zit daar niet voor hem, maar vooral voor al die mensen die graag naar ons programma kijken", doelt hij op Derksen.

Van der Gijp wil de sfeer van het programma niet laten beïnvloeden door het akkefietje met Derksen. "Het is zoals het is en ik ga de kijker niet vermoeien met onze onderlinge verhouding. Dat zet ik daarvoor in ieder geval opzij."

In een interview met Trouw zei de 53-jarige Van der Gijp eerder deze maand dat het lijkt alsof Derksen geen plezier heeft in VI Oranje. Ook gaf hij aan met RTL te willen praten over de toekomst van VI.