Mysterieuze dood 'snelwegligger' geen misdrijf

De dood van een 19-jarige man uit het Limburgse Swolgen tijdens Koningsnacht was geen misdrijf. Het Openbaar Ministerie in Maastricht meldt maandag dat onderzoek geen strafbare feiten aan het licht heeft gebracht. Hoe hij op de snelweg belandde waar hij meerdere keren werd overreden, blijft echter onduidelijk.

Het slachtoffer kwam tijdens koningsnacht om het leven toen hij op de A73 bij Horst door verschillende auto's werd overreden. De man was uit geweest in Horst en was op de terugweg naar huis. De man zou al op de weg hebben gelegen toen hij werd overreden.

De politie stelde eerder al dat sprake was van een noodlottig ongeval en niet van een misdrijf. Familie en vrienden van het slachtoffer vonden de conclusie van de politie echter te vaag en onduidelijk. Ze sloten uit dat de man zelf de snelweg op was gelopen.

Het OM stelt maandag dat in de zaak 'meer dan uitgebreid' onderzoek is gedaan om de vraagtekens bij de nabestaanden en vrienden van het slachtoffer te kunnen wegnemen. Dit is echter niet helemaal gelukt, aangezien politie en justitie niet helder hebben kunnen krijgen wat er kort voor de dood van de man is gebeurd.