Van Barneveld zonder moeite langs Van der Voort

Raymond van Barneveld speelde in de eerste ronde van het World Matchplay tegen Vincent van der Voort. De Hagenaar versloeg de Purmerender in Blackpool met 10-4. Er werden nog drie andere duels gespeeld. 

Na de eerste break stond er een 4-1 tussenstand op het bord voor Van Barneveld. Waar beide darters qua hoge worpen gelijk zaten, had Van der Voort negen kansen nodig om zijn eerste dubbel te gooien. Vijf legs later gaf het bord 8-2 aan. Van der Voort kon nog twee legs pakken, maar tussentijds worstelde hij te veel om echt tegenwicht te kunnen bieden.

De gemiddelden waren 92,79 voor Van Barneveld en 89,10 voor Van der Voort. Dit verschil werd veroorzaakt door het het finishen, want qua hoge scores deden ze niet veel voor elkaar onder. Barney treft in de tweede ronde Simon Whitlock. 

Er werden vanavond nog drie andere wedstrijden gespeeld in Blackpool. De avond begon met een partij tussen Justin Pipe en Michael Smith. Beide spelers konden geen afstand van elkaar nemen. Pas op het beslissende moment Smith het verschil maken en won de partij met 10-8. 

De tweede wedstrijd ging tussen Wes Newton en Ronnie Baxter. The Rocket kwam nog wel 2-5 en 4-8 voor, maar het was The Warrior die de partij met 11-9 wist te winnen. Tijdens de World Matchplay moet er met twee legs verschil gewonnen worden. Dit was de eerste wedstrijd van het toernooi dat een verlenging nodig was. Newton speelt in de tweede ronde tegen Paul Nicholson. 

Titelverdediger Phil Taylor kwam ook in actie. Hij had geen moeite om Darren Webster te verslaan. Het werd 10-4. Taylor, die de voorgaande zes edities van dit toernooi won, moest nog even op gang komen, maar liet daarna zien waarom hij nog steeds bij de wereldtop hoort. Hij gooide onderandere een 132-finish met twee keer bulls-eye en dubbel zestien. In de volgende ronde neemt The Power het op tegen Smith. 

Maandag staan de laatste partijen van de eerste ronde op de planning. Peter Wright neemt het op tegen Stephen Bunting. Mervyn King speelt tegen Kim Huybrechts. Adrian Lewis treft Andrew Gilding en Gary Anderson gooit tegen Jamie Caven.