Dode man in heroïnepand Purmerend

De politie heeft zaterdagnacht een 29-jarige man uit Assendelft dood gevonden in een woning in Purmerend. Op zolder werd een grote hoeveelheid heroïne aangetroffen. Een 33-jarige vrouw uit Assendelft die het werk van de hulpverleners belemmerde is aangehouden. Omdat zij mogelijk betrokken is bij de harddrugs is ze in een cel gezet, laat de politie weten. Ze kende het slachtoffer.

De doodsoorzaak moet nog worden onderzocht , maar de politie houdt er ernstig rekening mee dat de man is komen te overlijden door een combinatie van het warme weer en de stoffen van drugs die in de lucht hingen.

Een woordvoerder spreekt tegen dat in de woning aan de Donaulaan een drugslab is aangetroffen. "Zo lijkt het niet. Wel is een behoorlijke hoeveelheid harddrugs aangetroffen." Ook hulpverleners werden onwel van de lucht die in de woning hing. Aangrenzende woningen werden daarop ontruimd en de straat werd afgezet.

Omwonenden konden om 10.15 uur weer hun huizen in. Het pand waar het stoffelijk overschot en de drugs zijn aangetroffen, wordt nog bewaakt. Een specialistisch bedrijf gaat het pand later op de dag ontruimen.